Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2015 19:31 - Мегалитът 'Братята', Сърнена Средна гора – единствен и неповторим
Автор: prarodinata Категория: История   
Прочетен: 12579 Коментари: 2 Гласове:
16

Последна промяна: 03.11.2015 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Дори на снимка не съм виждал по-впечатляващ мегалит!

image


Намерихме го благодарение на указанията на Валентин Джиговски, за което му благодарим!
Дори на снимка не съм виждал по-впечатляващ мегалит от Братята!
Камъните стърчат върху подравнена скална площадка. Ориентацията на процепа, който оформят, е точно изток-запад (лицето на единия Брат гледа на север, а на другия – на юг). Височината на северния е над 5 м, а на южния – над 4 м. При средна ширина от 3 м теглото на всеки от камъните е най-малко 30 т. И ако основата на южния Брат е сравнително широка, човек направо занемява пред северния, балансиран върху най-малката си възможна повърхност (най-точната аналогия като че ли е патладжан, изправен нагоре върху дръжката си).
Дали обектът представлява принципно нов и неописан досега в световната литература тип мегалит – "две успоредни вертикални плочи" ще покажат бъдещите издирвания.
За ‘най-големия мегалит в България’ няма да го обявяваме: едно, защото знаем, че има и доста по-големи и второ, защото намираме превръщането на подобни величави паметници в сензации за трупане на популярност за твърде вредна практика. Неслучайно в наши дни подобни, несъответстващи на научните клишета, обекти се откриват все по-често, а чрез Интернет стигат до широка публика. Просто е дошло времето за преосмисляне на брадати догми, които вече нямат обяснителна сила за такива феномени. Защото да се възпроизвеждат заучени фрази, като например, че един долмен е част от (разрушен?) некропол само от едно ходене до мястото, без теренни изследвания, без намерено и едно парче керамика и с аргументация от рода на ‘Това е така, защото Аз казвам, че е така’, е чиста проба въртене на стара грамофонна плоча с приказки за лека нощ.
По-скептичните от приятелите, с които го посетихме, подметнаха теория, че Братята са били една ерозирала скала, която впоследствие траките разцепили, изчистили камъните между тях и подкопали отдолу, за да изглежда сякаш са поставени върху площадката и нямат връзка с нея. Тази теория ми изглежда също толкова невероятна, колкото на други ще им се стори моята – че огромните камъни са били премествани и балансирани с помощта на непозната технология. Така че нека всеки сам преценя за себе си и търси своята истина.

Моля всеки, който срещне в Гугъл или някъде другаде снимка на подобен обект където и да е по света, нека да даде линк, за да потърсим аналози и да знаем дали нашият феномен
засега е единствен на планетата. Все още не съм успял да намеря нищо дори слабо наподобяващо.

image
Изглед от изток


image




image

image

image
Южният "Брат"


image
Изглед от запад

image

image

image
Северният "Брат"


image

image

image

image

image

image




Гласувай:
16



1. bezistena - Поздравления!Разбира се, че не ...
03.11.2015 15:58
Поздравления!
Разбира се,че не са случайна игра на природата и времето,както науката геология в този си фалшификаторски раздел–"геоложки феномени",който е създаден да крие изкуствения йм произход и построение,ни лъже нагло и абсурдно елементарно вече 200 години,за да скрие от Българите по целия свят,че тия "геоложки феномени" са изкуствено построени мегалитни светилища,които са енергетични мултифункционални високотехнологични съоръжения,на които феноменните Жреци–нашите Български предци,са произвеждали от безкрайната енергия на Святият Дух (земно–космичиската енергетика) духвни и материални блага за хората.

При своите цивилизационни и инженерно–строителни мисии по целия свят,нашите феноменни Предци застрояват целия свят с уникални мегалитни светилищни съоръжения,които са във взаимна енергетична връзка помежду си и с метрополията България и съставят световната мегалитна мрежа и единна световна енергийна система,командвана и управлявана от енергийният център на Земятя–България,и балансираща всички природни и биологични процеси на земятя за осигуряване на комфортни условия за съществуването на човека.
нНашият блог е създаден основно за разкриване тайните на тия Български изкуствени съоръжения по света и можете да намерите обширна информация за тях като заложите в търсачката на Гугъл таговите пароли "безистена и светилища", "безистена и мегалити","безистена и геоложки и природни феномени", "безистена и скални светилища"...

Ето входяща информация за "балансираните скали" във Википедия :

влагаш в търсачката "Balancing rock"

https://en/wiki/Balancing_rock

http://webecoist/2010/12/14/rock-steady-the-worlds-10-most-amazing-balanced-stones/

http://wwwnet/2012/04/10-famous-balancing-rocks-around-world

http://wwwnet.com/2013/11/krishna-butter-ball-balancing-rock-at.html

Информацията за работа с тия феноменни съоръжения е заложена генетично само в
Българите–потомците на жреците–строители и оператори на тия свръхтегогични
инсталации,и които скоро ще пуснем в действие!
Бъди благословен!
цитирай
2. andorey - Мисля че т. нар. Слънчева порта при ...
04.11.2015 09:17
Мисля че т.нар. Слънчева порта при Старосел е не по малко впечатляващ мегалит...!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: prarodinata
Категория: История
Прочетен: 1538261
Постинги: 49
Коментари: 896
Гласове: 2105