Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2018 16:18 - НАПРЕД КЪМ .............!?...
Автор: havel Категория: История   
Прочетен: 1991 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                   България се обзлюдява!...      Общатата смъртност не-удържимо расте а раждаемостта  продължава  да е ниска.  Според статистиките, ежегодно  изчезва  населението на почти един окръжен град.
                  В града, където живея, преди 50 години се раждаха близо 400 деца на година . Сега тази цифра е по-малка от 100.
                   За селата да не говорим . Там положението е  напълно трагично.  Китните Добуржански села, които ни хранят,  сега  са като попарени от чума и мор. Неволно  се сещам за разказите на писателя Й Йовков и се чудя в какви черни краски биха били те, в днешно време, ако той беше жив?...
                 Планът  Ранъ е  в действие.  Прогнозите и желанията на нашенският  виден икономист   Дянков,  се сбъдват. Икономиката е  в упадък . Здравеопазването е в клинична смърт.    Старото е разрушено яростно. Новото не се вижда да се построи.
                Храната, лекарствата и хранителните добавки ни тровят. Поради хищническото първоначално натрупване на капитала, бичът на века ракът напредва и не-прощава.
               Произведителят не го е еня за  този, който ще използва произведеното. Всеки гледа на всякя цена да забогатее и другото не го интересува. Философията е ,, сега или никога,, и ,, след мен е потоп,,.
              Отдавна човек за човека не е приятел.
         Налице е жива омраза и нагла не-виждана агресия сред нас. Богатите не-навиждат бедните. Бедните мразят богатите. Българите мразят ромите и турците. Последните не-обичат българите и тенденциозно целонасочено и упорито се работи тази омраза да не секне.
          Населението мрази управниците.  Управниците не-долюбват материала.   Работодателите мразят работниците. Работниците не работят за доброто на работодателите. Работещите са настроени срещу пенсионерите, учениците срещу  учителите, крадците срещу полицаите и т. н.
            На  фона на катaстрофиралата абсулютна регресия в икономиката е налице безвъзвратно разединение на обществото. Всеки мрази всеки.
               В новогодишното пожелание на президента ни, имаше  призив за обединение на нацията но  незнам как би се получило това?...
                Едва ли щях да размишлявам върху тези въпроси на битието но наскоро слушах едно интервю на  турската телевизия с един млад сириец -бежанец.
               Разказът на младежа ме стрестна сериозно. Особенно неговото oткритие на понятието ,, обединихме се в бунището,,. Това примерно понятие може да бъде заглавие във всяка книга по социология.
                Той  монотонно разказваше:
           Ние в Сирия живеехме с предубеждения  че у нас е ад а на вън е рай... Започнахме да се делим. Този дележ прерасна неусетно и вулканообразно. Шиитите  бидейки малцинство но управляващи,  не харесваха другите. Суннитите понеже бяха мнозинство не зачитаха другите. Християните не обичаха мюслюманите, защото бяхя богаташи. Мюслюманите мразеха кюрдите и арабите. От своя страна те мразеха тюркмените и т. н. Никой не обичаше никого...
   В медиите вървяха клюки, ругатни и псувни. Всеки се отдалечаваше от всеки. Всеки се имаше за най-кадърен, най-морален,  най религиозен и не зачиташе никой освен себе си. Бяхме станали едни пълни егоисти.Ho  сега в бунището на гр. Газиантеп се обединихме.  Събирайки отпадъци за залък хляб, станахме приятели. Вече никой не спори с никого, никой не кори и не се кара с никого. С други думи, попаднали в бунището се осъзнахме.    БУНИЩЕТО НИ ОБЕДИНИ !....
             Какво гениално и примерно за всеки откритие!....
      Навярно съдбата и  обстоятелствата, ако ни ударят по носовете и ние ще се обединим. Не,  че  не се задават и такива възможности!...
                Но нима не ще бъде късно?!...
             



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю Хавел!
25.01.2018 20:35
Написал си истината
У нас всеки мрази различния от него, дори и с малко да е!
Селата са трогедия!
чех преди гимназията в цветущо село Майка ми беше там учителка И се раздаваше Децата я обичаха! Питал съм я след години, защо го правеше? Заради децата ,умни и будни деца да били! Вярно ,много от тях направиха забележителна кариеро И тя имаше пръст за това
Но трагедията е ,че това цветущо някога село, в което обичам да се връщам и ме приемат като свой- загива!
От над хиляда души, вече е под санитарния миними-няма и 100 жители, няколко десетки от тях-англичани!
С едно единствено дете, което няма да учи там, защото гъмжащото от деца училищенякога е закрито отдавна!
Това село след 10, 20 или максимум 30 години ще бъде безлюдно!
Защо?
И такава е съдбата на всяко село без училище!
Преди няколко години в друго село закриха училището Коментирахме със селяни това и им казах, че са обречени! Реагираха-Как, селото има 1000 жители, запазени са старите Български нрави, на чуждо не се посяга!~ Вярно е, веднъж по пътя вървяхме с човек от селото От външен клон, откъм улицата скъсах смокиня Като Август и аз ги обожавам! Момчето ми направи забележка Да, не съм направил престъпление, но в селото не е прието да се взима нещо без разрешение на стопанина Да го имам предвид! Кофа пясък не се взима!
Да, това е факт, признах го, но закриването на училището показва ,че нямат деца- това им отговорих Попитах ги, вярно ли е, че няма деца??
Потвърдиха!
И вече аргументирано им казах, че като нямат деца, нямат и бъдеще като село!

Май наистина бунището ще ни обедини , Хавел!

Приятна вечер!
цитирай
2. havel - Здравей Леоне!
26.01.2018 11:28
Истината винаги е болезнена но такива са нещата . Дано повече хора да ги интересуват тези проблеми. Имам усещането, че тази омраза между отделните групи от хора се внася отвън. Дано не съм прав/ Лично аз смятам, че не трябва да се оставим да се учим от не-волята. Може би заради омразата, ставаме по лесно манипулуруеми . С уважение и поздрави --havel
цитирай
3. morskipesni - Аз не познавам хора които мразят
26.01.2018 16:16
Никога не съм се срещал с такива. У мен естествено има много критика- но не и омраза. Така е отдавна. Оставям Великия Режисьор да се оправя с тия, които са ми навредили. Той не закъснява, а аз продължавам напред с чисто чело. Не помня откога не съм чувал думата "мразя" в ушите си, но Вие ми я припомнихте. Всъщност, с тия си разсъждения имате сериозен проблем.
цитирай
4. havel - morskipesni Благодаря Ви, че ми намеквате за проблем в мен.
26.01.2018 17:27
Ще взема съответните мерки за откриването и за отстраняването му. Когато някой мрази някого той не го изказва с думи. То се чувства и се усеща. Моето пожелание е никой никога да не се чувства мразен . Дано с отсраняването на моят,, сериозен,, проблем да се ликвидира веднъж за винаги засегнатият от мен проблем в нашето общество. Предците ни винаги са били за обединение на нацията. Само тогава може да има мир и проспиритет. -havel
цитирай
5. doktora757 - Геноцид, геноцид, геноцид!
27.01.2018 16:45
Управляващите говеда и колаборационисти провеждат геноцид срещу българите и то по поръчка отвън! Всичко е старателно планирано в зловещи институти като примерно института "Тависток" в Лондон, създаден още през 1921 г. Част от тази престъпна схема на задкулисието и международния елит са плана "Ран-Ът" и някои други такива. Единствено от нас зависи да им турим един як прът в колелата - и без това картонената им кула се разпада, заедно с наркодолара и посраното НАТО; цялата мръсна англо-саксонска идеология, поробваща народите.......... За геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството няма давност; рано или късно ще се изправят пред трибуналите - истинските народни трибунали, не създадените от тях!
цитирай
6. havel - doktora757 ,,ТИТАНИКЪТ,, потъва !... Музиката свири, приспивни песни...
27.01.2018 19:48
Обществото е сляпо и глухонямо!?... Има и армия от ръкопляскащи. Дано да сме много тези които притежаваме сетива и се стряскаме. Дано поне, да не бъдем въвлечени във една бъдеща война. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !...
цитирай
7. havel - "Тежките времена раждат с...
18.07.2019 23:42
"Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена."

- Чингиз Хан
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: havel
Категория: История
Прочетен: 569485
Постинги: 215
Коментари: 409
Гласове: 2415
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031