Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2022 20:51 - Какво означава победа на Украйна
Автор: merlin1968 Категория: Политика   
Прочетен: 5277 Коментари: 10 Гласове:
19

Последна промяна: 05.06.2022 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Понеже вече втори ден, обектът ми за забавление мълчи като партизан на разпит при Гешев, то явно ще се наложи да напиша нещо по-сериозно. Темата ми зададе същият този забавен обект с обещанието си да напусне блога до победата на Великата Украйна.
И аз се замислих, що е това победа на Украйна? Те това е темата днес.
Ще започна с две други, но пряко свързани с главната тема:

Героите на Украйна.
Днес мнозина, а признавам, че и аз съм подхождал по този начин, отричат, че Украйна има своите герои. И това до известна степен е вярно, Степан Бандера и Роман Шухевич (днешните герои на хунтата), не могат да бъдат никакви герои защото са опетнени със сътрудничеството си с германските нацисти. Те са окъпани от еврейска, полска, руска, че и украинска кръв. Да, те не могат да са герои на Украйна, те са "герои" на част от украинците които за 30 години "независимост" са зомбирани от нямащи нищо общо със свободата националистически отрови. Но Украйна има своите герои и те днес са в окопите, те не отстъпват пред много по-добре въоръжения противник, често се бият до край. Зомбирани, или - не, тези украински мъже проявяват храброст и те безспорно са герои защитаващи разбиранията си за Родина. За съжаление украинските герои умират за чужди интереси, застанали с оръжие в ръка срещу собствените си братя. Но как и защо се случва това?

Искам много дебело да подчертая, че НЕ СЪЩЕСТВУВА "ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР". СЪЩЕСТВУВА ЦИВИЛИЗАЦИОННА ПРИНАДЛЕЖНОСТ. Иначе се получава нещо като да избираш родителите си. Съществуват множество локални цивилизации и всеки народ влиза в някоя от тях. Тези цивилизации са по-древни от всеки един от народите влизащи в тях. Те са се формирали хилядолетия, това е език, култура, религия, морални норми, обществена организация и прочее. Тези локални цивилизации комуникират помежду си все по-активно с напредването на технологиите, но да ги обединяваме под общия знаменател на една общочовешка цивилизация с общи ценности, най-малкото все още е твърде рано... някога може и да се случи, но не сега. А сега имаме един насилствен опит, който тече от векове, една локална цивилизация чрез сила, пропаганда, откровени лъжи и финансово принуждаване да се позиционира като единствена и общочовешка. Това е англо-саксонската цивилизация. Но да не навлизам навътре в темата, за нас е важно да знаем, ние като народ към коя локална цивилизация принадлежим и кои са нашите цивилизационни роднини. Всички днешни славянски народи са наследници на трако-скитската цивилизация, по-късно наречена славянска. Тук някои може да не се съгласят с очевидното, че има такава цивилизация. Несъгласните аз деля на две категории, платени от чужда цивилизация пропагандисти и заблудените от тях. Всяка цивилизация и всеки народ си има своите особености. Нашата цивилизация например, от най-древни времена се слави с храбрите си, силни и достойни войни (Херодот). За съжаление обаче, тя има и своите недостатъци. Основни сред тях са чуждопоклонничеството водещо до постоянни размирици. Пак Херодот разказва преди 2500 години за един скитски цар, който тайничко от народа си обменял богатствата му за имот и "цивилизован" живот в един гръцки полис. Но когато скитите разбрали какво върши техният цар, просто го деелинизирали. В следствие на това, племената, а по-късно и народите в славянската цивилизация, лесно стават жертва на тактиката "разделяй и владей". И за това, отново свидетелства Херодот, пишейки, че траките са най-многобройният народ след индийците, и ако можеха да живеят в разбирателство помежду си, то по-силни от тях не би имало... но те не могат. Това е и причината днес да се води тази братоубийствена война в Украйна. Това е млада държава, а за да се образува, то тя е взаимствала територия и граждани от други държави. Основният етнос и територия е руския, но има поляци, евреи, българи, татари... Така се случило, така решили, създали си държава, Бог да е с тях. Въпросът е защо тази държава, вместо да се опре на своите братя и на общата им с тях история, тя се позиционира като техен враг и претендира за единствен наслледник на една хилядолетна обща история? Това позициониране подклаждано и финансирано отвън е и прекият път към успеха на тактиката "разделяй и владей". То е и пряк път към тази братоубийствена война.

Но какво означава победа за Украйна в тази война? - Зависи от гледната точка:
Гледната точка на днешната киевска власт - такава просто няма, те знаят отлично, че не могат да победят, но създателите им здраво ги държат за топките и те крещят и ръкомахат като кукли в чужда пиеса.
Англо-саксите с участието на коалиция от "желаещи", създадоха, финансират и въоръжават киевските марионетки. Желаещи е в кавички, защото всъщност става въпрос за принудени, а не желаещи. Само с принуда може да се обяснят действията на европейските лидери, носещи загуби на народите им. Тук лицемерието на "общите ценности" които защитават въобще не искам да коментирам, статията е за интелигентни хора не за кретени.
Та тази група стояща в подкрепа на днешната украинска хунта, под "украинска победа", разбира колкото се може повече убити руснаци (но и украинците въобще не им се свидят), военно и икономическо изтощаване на Русия, което да доведе до смяна на властта, желателно с прозападно настроени опозиционери. Тоест, казано направо - цивилизационни предатели от сорта на Горбаччов, Елцин и сие. След "победата на Украйна", тези същите ще я владеят, управляват и грабят по свое усмотрение и по правото на огромните дългове които марионетното украинско правителство взе от тях за да убива братята си руснаци и собствения си народ. Буквално вчера в Киев се изпуснаха, че 2/3 от бюджетните разходи се покриват от кредити, а според украинския журналист и лидер на една от забранените в демократична Украйна, партии Дмитрий Василец, за последните три месеца, Зеленски е утроил украинския дълг. Каква победа, какви пет лева? Обещанията, дори сега давани с половин само уста от Запада, че с блокираните руски пари, може би ще се финансира възстановяването на Украйна, са просто една партенка. Никой от истинските победители няма никакво намерение да възстановява Украйна.

Затова, от гледна точка на украинския народ, победата би следвало да се изразява в максимално бързо спиране на военните действия, смъртта и разрушенията. Смяна на продажната власт и влизане в състава на някакво съюзно образование с Русия. Само по този начин Украйна ще може да разчита на възстановяване. Освен това под могъщото руско крило, на украинския народ няма да се налага да връща кредитите взети от престъпните правителства дошли на власт по незаконен начин след Майдана.
Ето това единствено може да бъде украинската победа. И аз им я желая колкото се може по-бързо.

И за да не ставам толкова рязко сериозен, един забавен клип.





Гласувай:
19



1. notfun - ...съжалявам, но, тук, хич, не съм..съгласна...с автора..
01.06.2022 21:45
като, те гледам. и слушам, и чета...и,се чудя,Мерлине..
каква е твоята професия, и защо, я криеш, като, лаик, ли пишеш, тук
или, като професионалист, по История, политика, социология, антропология..
защото, аз виждам, в така подредените ти''анализи'', липсва...
как да го изрека, някаква научна основа, и адекватна задълбоченост...
по актуалната, днес Тема - Украйна ,и Войната...и,причините, за това..събитие..
гальовно, и по другарски, наричано, ''кратка военна, санитарна операция..'
погледнато, критично, ти, просто, се ''плъзгаш'' по Събитията, лицата,
и фактологията, която, си избрал..някак прибързано, и...профански..
/ извиняяай, аз, разбира се, не искам, да те засегна, най малкото, относно
професионалното ти Реноме, тъй...като, нямаме никакви данни, както, споменах
иначе, текста, е издържан, в смисълът, и по Правилата на литературно произведение..)
там, нямам забележки...

а, това с''дебелото'' подчертаване, ми се стори, доста..нахакано, фриволно..
и леко комично, или..младежко..

моят кратък въпрос, сега, ще бъде;
Какво, е това Заселване на Америка
през 15 век, ако не е.ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР'...?


Искам много дебело да подчертая, че НЕ СЪЩЕСТВУВА "ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР". СЪЩЕСТВУВА ЦИВИЛИЗАЦИОННА ПРИНАДЛЕЖНОСТ.
цитирай
2. merlin1968 - Чий ма Юлке цивилизационен избор е ...
01.06.2022 21:58
Чий ма Юлке цивилизационен избор е "заселването" на Америка? Защото аз си мисля, че Бог е заселил Америка далеч преди 15 век. А населението на Америка не е приело радушно цивилизационния избор дошъл с европейците. Или нещо бъркам?
цитирай
3. notfun - ...оо, моля те, недей подскачаа..
01.06.2022 22:10
споко ,аз не съм Гошо.и не целя, да те..уязвя..
Въпросът ми, се явява контра на твоята..Императивност..
но..опитваш отново, да се изплъзнеш от личен Отговор..)
и, ми 'скачаш'',насреща, с Гугъл..и с директорски,контра въпроси..
...................
очаквах , повече, от теб..но, извинявай..
да го наречем..колонизация....
цитирай
4. leonleonovpom2 - Чудесно си го написал, Краси!
01.06.2022 22:37
Украинците се усетиха ,че служат на чужди интереси и войниците масово дезертират!
Тъй де, Швейк ще къта сметка за милиард, а те ще се бият за....нея?
Затова иска край на войната, но при неговите условия?
Но е много компрометиран и това няма как да стане!
Терор, шпицкоманди, театрални постановки в Буча с разстрелите
Съвсем ясно се вижда ,че руснаците пазят населението, не се разгръщат като при истинска война! Голяма бомбардировка, трима загинали?
Не, не съм адвокат на руснаците, но все пак имам понятие от военно дело и това наистина не е класически тип война!
Ако беше такава, Киев нямаше да го има! И, слава богу!

Много се лъжат, че това е изтощило Русия и ще се направи преврат в нея или в краен случай, ще я победят?! Основните сили на Русия са в Предуралието, Урал и сибиряците зад него И нашите кръвни братя- казаците Последните са обърнали войната срещу Наполеон и за спомен от тях са оставили на французите бистрата, а сибиряците са донесли победата пред Москва От парада-директно на фронта през 1941
Руснакът обича най-много от всичко Русия! Впечатлили са ме думите на един белогвардейски полковник, казани по повод уговорките на поморийците, да не заминават за СССР, при нападението на Хитлер! Ще ги убият!
-" Дори и така да е! Вие не знаете какво е матушка Русия! Тя е в опасност, ние сме длъжни, да и се притечем на помощ"
И този Швейк ще победи Русия? Той просто е употребен, но като син Авраамов, е осребрил употребата си!
Не му ли е ясен примерът на Ердоган? Тотава предсказах, че Ердоган ще иде в Кремъл, да се извини за самолета! И той наистина го направи Защото е умен и мисли за народа си, за разлика от този никаквец!
цитирай
5. mt46 - ...
01.06.2022 23:43
1. Това, че в древността някой етнос е бил многоброен, е щампа и се отнася за определено време. След няколко века този етнос може да е станал малоброен. Само за 30 г. населението на България се стопи от 9 млн. на 6 млн.
2. В древността е имало войни и между елините например...
3. В рамките на Западната цивилизация също е имало войни – между Англия и Франция и т. н.
цитирай
6. 1997 - Цивилизационният избор на България
02.06.2022 01:11
е направен от княз Борис. Той се е отказал от Запада в полза на православието и общност със славянството чрез писменост на един от славянските езици (българския).
Чехи и поляци са католици, но културата им, а още повече изкуството се отличават от Рим и Саксония и дори те са смятани за по- ниски от западняците.
Русия е силата, която удържа цивилизацията на православието и писмеността ни, тя има право да е водеща сред славяните.
цитирай
7. merlin1968 - Иване, всичките тези постановки в ...
02.06.2022 07:47
Иване, всичките тези постановки в Буча, в Крематорск и прочее, са идейно вдъхновени от Запад. Както и тактиката да се ползват цивилните като жив щит. Целта е максимално количество убити и сатанизиране на врага (в случая Русия).
цитирай
8. merlin1968 - 1. Това, че в древността някой етнос ...
02.06.2022 07:58
mt46 написа:
1. Това, че в древността някой етнос е бил многоброен, е щампа и се отнася за определено време. След няколко века този етнос може да е станал малоброен. Само за 30 г. населението на България се стопи от 9 млн. на 6 млн.
2. В древността е имало войни и между елините например...
3. В рамките на Западната цивилизация също е имало войни – между Англия и Франция и т. н.

Не бих казал, че тези сведения на летописците са щампа и, че народите се топят и изчезват толкова лесно. Ето го индийският си стои също така многоброен както преди 2500г. А наследници на траките не са само българите. Но са се постопили заради тези лоши черти за които пиша. В миналото и днес, мнозина от нашата цивилизация са склонни да си "избират" друга.
Да, гръцките полиси са воювали помежду си, но не в защита на чужди интереси, избирайки си нова идентичност.
"Западната цивилизация" не е много хомогенна, тя е нещо като "световната цивилизация", нещо като ранен ЕС и опит за създаване на общи ценности. Иначе в нея има поне три цивилизации - латинска, германска и англо-саксонска.
цитирай
9. jupel - Украйна не се бие...с Русия! медийно затъмнение има
02.06.2022 10:38
оръжие наемници на НАТО -ИНСТРУМЕНТА НА АМЕРИКА!

Украйна е територията

с поставения шут Зеленски...а цирка -трагедията е за сметка на украинската земя и обикновените хора там.

НО ДОКАЗАНО Е

ПО ПРИНЦИП УКРАИНЦИТЕ НЕ НИ ОБИЧАТ ,АМА ХИЧ!
цитирай
10. kvg55 - merlin1968,
02.06.2022 10:48
Изразът "победа на Украйна" е глупост, каквато глупост е и "Да се обединим в името на България". Западът иска чрез полезния идиот Украйна да подчини Руската федерация. Никога не му се е получавало и сега няма да му се получи. Просто някои неща нямат първи път, родени са мъртви. Така и с желанието на Запада.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin1968
Категория: Политика
Прочетен: 243046
Постинги: 70
Коментари: 903
Гласове: 1884
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031