Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2023 14:02 - Войната срещу България
Автор: vitalian4v Категория: Политика   
Прочетен: 8993 Коментари: 25 Гласове:
3

Последна промяна: 29.03.2023 14:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Продължавайки темата от последните две публикации посветени на анализът на една публикация насочена към очернянето на България и промотирането на вредни социални, културни и политически идеологии започвам тази поредица. По своето същество тези идеологии се опират изцяло на конспиративни идеи и промотират определен тип на мислене, както индивидуално, така и колективно. Тези идеологии са продукт на едни и същи идеи, догми и мотиви и имат множество цели, от разстройството на единицата семейство, през разтурването на обществените спойки, та до дестабилизирането на (националната) държава. И както бях казал в предишните си публикации – ще насоча фокусът си именно над тези идеологии, същността им, техните похвати и по-дълбоките процеси, които ги позволяват На първо място обаче, е нужно да обърна внимание на нещо също толкова важно, колкото са и самите тези процеси и идеологии. Точно затова ще се фокусирам върху идеологемите и дейността на вече познатата г-жа Жана Цонева – социален учен към БАН, учредител на НПО организации, сътрудник на международни нео-марксистки и нео-либерални фондации и пропагандатор на анти-български, анти-християнски и анти-социални (отнасящи се до видът на познатото ни общество) идеи. Именно защото въпросната госпожа е човек с позиция и влияние, както в обществото, така и в академичната среда, то намирам за редно да покажа дейността и догматическите схващания, които тя промотира и изповядва.

Само по този начин ще може да се осъществи една кохерентна връзка между нейната реторика и действия, във връзка с обсъдената нейна публикация – Antarctica: The Last Frontier of Bulgaria’s Colonialist Dream”- „Антарктида: Последната граница за колониалната мечта на България”.

Имайки това предвид, а именно дейността и идеологиите, които въпросната госпожа пропагандира, то ще засегна и друг един проблем, който е неразривно свързан с тези процеси.

Още преди години, когато постъпвах в университета, както и с навлизането ми в различни сфери и групи (и непосредствено преди придобиването на бакалавърската си степен), то ми стана ясно едно очевидно, но силно игнорирано нещо. С колегите, съмишлениците и приятелите ми го наричаме „академична индоктринация”.

Тази „академична индоктринация”, за която говоря не е от онзи тип, който се върти сред пропагандните среди на консерватори и либерали в САЩ, въпреки че споделя някои определени нюанси с него. Тук става въпрос за инфилтрацията на различни политически и идеологически интереси във висшите учебни заведения.

Тази инфилтрация е съсредоточена в едни специфични, но ключови от обществена гледна точка академични сфери, а именно – социалните науки, политическите науки, в които влизат и науките от сферата на общественият ред и престъпността, социологията, статистиката (по-конкретно качествената, а не количествена статистика), като в определени факултети се появиха и предмети като “gender studies” и други подобни. Това ще да рече, че определени, но ключови сфери от академичния свят промотират определени политически идеологии с цел създаването на критична маса индоктринирани субекти, които да доведат до самовъзпроизвеждането на дадените идеологии. Не случаен е фактът, че именно в тези сфери учебният материал се състои главно от леви, нео-марксистки и нео-либерални трудове, които служат като референтна точка за всички, които са поели по пътя на социалните и политически науки.

Тази тема – проводниците и целите – ще обсъдя друг път, тъй като е дълга, но от съществено значение тема, която трябва да бъде поднесена на българското общество.

Тук по-скоро ще онагледя похватите и вярванията, които се промотират.

* * *

Връщайки се обратно на въпроса за дейността на г-жа Цонева, то мисля да започна от нейната публицистка дейност и оттам да премина към културната и обществена дейност на въпросната госпожа.

Както вече беше казано, въпросната г-жа Цонева е социален учен (социолог), учредител и член на „КОИ” – сдружението „Колектив за Обществени Инициативи” и работи към БАН, автор е за Jacobin, Al Jazeera, Bilten, LeftEast и други. Тя още се появява и в други платформи, къде като автор, къде като гост. Такива например са Banker.bg, бгнес, Маргиналния и други като YouTube, Facebook, Twitter и пр. Тя е още свързана и с лявата платформа “Transform Europe” – „Трансформирай Европа”, Барикада, има участия в “The Guardian” и е автор към евромегдан.бг и много други.

Както виждаме дотук, госпожата е доста популярна сред нео-либералните и нео-марксистки среди, както във виртуалното пространство, така и сред медийният „естаблишмънт” и дори академичните среди (БАН).

Имайки предвид това, мисля е нужно да разгледаме платформите, сдруженията и организациите, с които Жана Цонева се асоциира.

* * *

I. LeftEast:

Платформата “LeftEast” (Ляв Изток на български) е самообявила се „аполитична” платформа, което обаче си противоречи, имайки предвид, че самата платформа твърди за себе си, че е мястото където се обединяват в един общ политически труд нео-марксистките, левите, новолевите, нео-либералните и др. идеи. LeftEast е международна нео-либерална, лява, нео-марксистка, феминистка платформа силно базирана на ученията на Франкфуртската школа. Платформата пропагандира западният тип на общественост и норми на Балканският полуостров, опитвайки се, по същество, да наложи своето крайно ляво виждане над балканските народи. Самата платформа е пропагандна и често служи като „тинк-танк” (мозъчен тръст) за идеи и наративи сред анти-национални, анти-държавни (в смисъла на държавата в сегашният й национален вид), анти-християнски, анти-бели и анти-български сантименти, показвайки от своя страна, че поддържа религиозните, етнически, сексуални, политически и маргинални малцинствени групи.

LeftEast (Ляв Изток) е „дом” на следните публикации:
image
image

1. The Making and Unmaking of Whiteness in the Balkans – Създаването и разрушаването на белотата на Балканите – написана от Адем Феризай (Adem Ferizaj), Ph.D към центъра за “Gender Studies” към университета на Лондон:

Статията на Феризай е вдъхновена от книгата на Пиро Реджеп(и) – White Enclosures: Racial Capitalism and Coloniality along the Balkan Route (duke University press, 2022)Бели Заграждения: Расов капитализъм и колониалността по балканския маршрут – университетско издание, 2022.

Тази статия и в по-широк смисъл трудът вдъхновил написването й, виждат главните балкански народи като българи, сърби, гърци и румънци като бели колониални и расистки шовинисти, които потискат „местните” цигани, турци и албанци и по-главно мюсюлмани.

Подобна идеология е толкова сбъркана, че за обикновеният човек е твърде трудно, почти невъзможно да разграничи истина от неистина и фикция, които са преплетени в един извратен вид, особено когато става въпрос за Балканите. Трудно е и да се намери точната точка от която да започнем и своя анализ. Именно затова тук ще посочим историческите и културни неточности и заблуди касаещи подобна идеология на Балканският полуостров, а друг път ще обсъдим и самите идеологии.

На първо място трябва да се каже, че авторите на книгата и статията респективно – Реджеп(и) и Феризай третират циганите, мюсюлманите и другите, загатнати в книгата на Реджеп малцинства, като куиър движенията и пр., като едни „местни” и традиционни за нашите географски ширини популации и практики, които са репресирани от злият бял балкански завоевател – България, Сърбия, Гърция, Румъния и др.

Изключвайки албанците, които са един местен балкански народ, ние трябва да видим дали промотираните тук наративи отговарят на истината. Тук ще се фокусирам изключително над българите.

Тъй например според авторите българите са едни колониални завоеватели, които репресират неоправданите сексуални, религиозни и етнически малцинства. Такива мотиви прочее се споделят и от други групи – главно поддържани от турската държава организации на българска територия, както и от самата турска държава. Само от този факт, ние можем да разберем, че става въпрос за подривна анти-българска пропагандна дейност.

Нека обаче бъда и по-конкретен.

Наративът тук е, че българите са зли колонални завоеватели и бели расистки шовинисти. Този наратив частично (що се отнася до междудържавното и международно ниво) вече разобличих, опровергах и дискредитирах в предишните си две публикации – „България колонизира Антарктида? Българите са колониални шовинисти? – твърди български учен към БАН – част Първа и Втора”, но тук ще се фокусирам над малцинствената и историческа част.

Щом авторите правят връзка между тирания и местно население в контекстът на българската държава и малцинствата на нейна територия, то е редно да проследим кои са първите по тези земи – българи или въпросните етнически, религиозни и сексуални малцинства!?

За българи по тези (балкански) земи се знае от поне IV век, като за българска държава се знае по тези земи (изключвайки Панония, където има податки за IV-V век) от VII век. Както вече казах и преди – и академичната среда вече в една голяма част е приела тези факти и често се съгласува и настройва според тях. Тоест за българи по сегашните им етнически землища се знае от поне около 16-16 века вече.

Циганите от своя страна обаче, започват своето заселване по балканите някъде през XI-XII век, идвайки от Мала Азия, през Византийските земи и към България. Втората голяма циганска вълна идва с османците през XIII-XIV век, като вече циганите са били част от османското общество, служещи като главорези, екзекутори, прислуга и изпълнявайки други нисши и гледани с лошо око функции и мръсна работа. Турците, или тогава още османците и респективно ислямът идват на балканите по същото това време. Тоест, българите и в по-широк смисъл другите християнски и бели балкански народи са местните обитатели на тези земи, което им дава и върховенство в правото си над тях.

Имайки предвид, че именно трайното заселване на цигани и турци (в това число брой и ислямът) на балканите е съпроводено от завоевание, поробване, разрушение и смърт от страна на азиатските нашественици, то ние не само не можем да приемем идеята за българска тирания и колониализъм над цигани, турци и мюсюлмани, но напротив – историята показва, че именно те – цигани и турци (мюсюлмани) идват тук като завоеватели и поробители, което означава, че изначалният потисник са именно те.

Преминавайки нататък, а именно към наративът за „куиър” хората, част от трансджендърната група, то е редно да отбележим, че според днешните схващания на западният нео-либерален свят (или по-точно лагер), то трансджендърите са съществували откакто съществува и човечеството, именно затова те са включени и към труда вдъхновил статията на Феризай.

За тези схващания ще говоря когато обсъждам самите философски течения, които ги породиха, тук само ще отбележим нещо, което вече бях казал и преди – ЛГБТИ+ „обществото” – гейове, лесбийки, трансджендъри, педосексуални (!), пансексуални и още цяла плеяда от разни „сексуалисти”м не са съществували нито в България, нито на Балканите до крахът на социалистическата система. Те се появяват десетилетия по-късно и самият факт, че биват промотирани от академици, медии и сдружения, е повече от показателен, че те не са потискани (а би трябвало).

* * *

Тази статия, макар и бегло засегната, бе поместена тук само за онагледяване идеологиите и вижданията промотирани от платформата LeftEast (Ляв Изток), която се асоциира с г-жа Цонева. Сега обаче, е време да се насоча към самата авторска дейност на въпросната феминистка.

* * *

 2. The Bulgarian Far Right in 2019: An Overview – Българското крайно дясно през 2019: Преглед

image
image




Статията писана от родната феминистка Цонева се опитва да представи България като една историческа и настояща фашистка страна, където човешките права не се зачитат и едва ли не ние като общество се водим от някакъв вид българска социална евгенетика. Прочее фашизмът се явява като един перманентен мотив в „творбите” на Жана Цонева що се отнася до България и белият християнин.

Друг интересен мотив в тази статия е отявления феминизъм, който госпожата промотира чрез свързването на предполагаемият и мним български фашизъм с патриархата, където представя българската жена като една перманентно репресирана от злият бял мъж мъченица. Типична реторика за една съвременна мъжемразка.

Друга една статия писана от Жана Цонева е на етническа тематика, където тя се опитва да представи България като една от най-расистките страни в региона.

3. In the Name of the Constitution: Ethnic Minorities and Technologies of Disenfranchisement in Bulgaria – В името на Конституцията: Етнически малцинства и технологии за лишаване от права и привилегии:
image

На първо място прави впечатление използваната реторика и подбор на думите още в самото заглавие, които твърде много си приличат с партизанската политическа реторика от САЩ.

Самата статия е жалък опит за внасяне на идеологията за „систематичен расизъм” в България, представяйки етническите малцинства като една перманентна жертва на българската бяла злоба.

Друг въпрос е, че мнозинството полезни идиоти (по комунистическо му) дори не знаят дефиницията на думите, които употребяват при комбинирането им в безпочвеният израз „систематичен расизъм”.

В друга, специално посветена на темата публикация, надълго и широко ще обясня доколко циганите искат и могат да се интегрират и кои са истинските жертви.

Тук ще кажа само, че когато една група (в случая етнос – циганите) е хронично криминогенна и маргинална, то тогава може и трябва да се очаква, че те ще бъдат отхвърлени от обществото и нормалният местен бял българин и ще бъдат преследвани за безбройните си престъпления и девиантни поведения от органите на реда.

* * *

4. Antarctica: The Last Frontier of Bulgaria’s Colonialist Dream – Антарктида: Последната Граница за Българската колониална мечта:
image

Изключително анти-български насочена публикация, промотираща силни нео-либерални идеологеми и сръбско-гръцки сантименти. Несполучлив и жалък опит за очерняне и фалшифициране на древната и модерна българска история, култура и принос към световното развитие и история. Тази статия също промотира отявлено идиотската идея, че традиционната българска мисия на Антарктида е всъщност една прикрита колонизация базирана на типичния за нашия народ „великобългарски шовинизъм”.

* * *

5. A nation of Masters? Dispatches From the Frontlines of the Bulgarian Memory Wars – Нация от господари? Съобщения от фронтовата линия на войните на българската памет:

image

Тази статия, също писана от въпросната нео-либерална феминистка Жана Цонева се фокусира върху дебатите около подмяната на историческите термини и факти от периода на Освобождението на България, та чак до наше време, като мотивът за фашизмът сред българите е отново присъстващ и неотделим от реториката й.

По същество тази статия промотира про-турски и нео-либерални схващания и политики за историята на България и нейната политика.

В общи линии родната феминистка се опитва да изнамери някакъв комплекс у българите, който да изтъкне и използва срещу тях. Тя още застъпва мнението, че цялата българска история е продукт на „великобългарският фашизъм” и дори стига до нездравословни нива на идеологическа индоктринация с твърдението си, че дори БКП и социалистическа България са едни прикрити фашистки субекти, изградени изцяло на някакъв мним български народен фашизъм.

Общо казано, въпросната г-жа Цонева застава на страната на подмяната на учебния материал в нашите училища отпреди години, когато това предизвика голям обществен скандал.

Също така, авторката не е пропуснала да благодари на другата платформа, за която пише – Bilten – където тази статия също ще бъде публикувана (на сърбохърватски език).

* * *

6. Bulgaria’s Creeping Apartheid, Part I: Mobilizing Racism to Shrink the Social State; Part II: Liberal Dehumanization; Part III: Racism with a Touch of Responsibility – Пълзящият Апартейд в България – Част I: Мобилизацията на расизма за да свие социалната държава; Част II: Либерална Дехуманизация; Част III: Расизъм с нотка на отговорност:

image

image
image
image





image

Тук идва цяла серия от три статии посветени на българският расизъм, фашизъм, сегрегация и „бяло българско върховенство” писано от същата Жана Цонева и (вероятно всички, или само втора част) оригинално публикувани на български в сайта на „Нова лява перспектива”, но оригиналът изглежда е свален.

Самото определение в заглавието на трите публикации показва две неща – 1. Авторката е напълно незапозната с контекстът и значението на „Апартейд” и 2. Тя се опитва да го наложи като валидно за българското общество и политика схващане, понятие и факт.

Нека обаче първо да обясня материята на въпросната г-жа Цонева – отново.

Апартейд е политика и правна система в ЮАР от 1948 до 1990 година на разделение и сегрегация, наложена и поддържана от бялото малцинство там.
Няма да обсъждам обстановката в ЮАР, само ще посоча някои по-съществени неща – ЮАР е създаден от бялото малцинство, изграден и поддържан от това бяло малцинство, което към днешна дата е подложено на гонения и расистка агресия от черното мнозинство.

Това, което трябва да се посочи тук, е че определението и характеристиката за „апартейд” върху България не кореспондира с реалността. Най-вече от простият факт, че в България българите са доминантното мнозинство, докато „сегрегираните” турци и цигани са малцинство (последните – маргинално разграничаващо се по собствено желание малцинство).

Тези три статии се опитват да покажат наличието на някакъв мним „систематичен расизъм”, който налага някаква сегрегация, ограничение и очерняне на въпросните малцинствени групи.

В една от обсъжданите статии, авторката бегло споменава и бедните българи, но веднага прехвърля отговорността за положението им на мнимия капиталистически расизъм и пр. и отново се съсредоточава върху „онеправданите” етно-религиозни малцинства.

По същество, тази серия от „апартейд” статии е една подривна и анти-българска, противодържавна, виртуална пропаганда, силно зависима и вдъхновена от нео-марксистките философии и нео-либералните идеологии.

В сбит вид и за да обобщя коментираните мотиви, промотирани в тези три статии, то мога да кажа следното:

Статиите представят един определен вид за българското общество пред света в опит да събере симпатиите (и грантовете) на международната нео-либерална общественост. Това авторката се опитва да направи като представи България като една репресивна и расово тоталитарна страна, която дискриминира турци и цигани. Статиите са про-турски и про-цигански, в това число промотиращи и наративът за сексизъм и фашизъм в България.

* * *

 

7. Never Forget What the Fascists Did – Никога не забравяйте какво направиха фашистите:
image
image

Анти-българска статия, която цели да фалшифицира историята, омаловажи героизма на българския народ в спасението на българските евреи и по същество заема югославската (сърбо-комунистическа) и македонистка гледна точка, която твърди, че целокупният български народ е фашисти и трябва да се държи отговорен за целият Холокост.
image

КОИ, организацията на която въпросната госпожа е председател е започнала и петиция за признаването на България като отговорна страна за избиването на евреите по времето на втората световна война.

* * *

8. Declaration on Climate Justice – Декларация за справедливост в областта на климата:

image

*Статия на LevFem –асоциация свързана с КОИ на Жана Цонева*

Идеологически мотивирана статия, стъпваща и промотираща догматическите схващания на (еко)феминизма, критичната расова теория и радикалния климатичен активизъм, която статия цели, подобно на подобните движения на запад, да държи целокуоният български народ и общество отговорни за климатичните промени и се явява един опит за „препрограмирането” му.

Всичките тези крайно леви, нео-марксистки, нео-либерални, критични, расови, феминистки (и още много други) базирани на философиите на Франкфуртската школа статии и наративи са писани, превеждани, обнародвани и промотирани или (в голяма част) от Жана Цонева, или от асоциирани с нея организации и платформи, която госпожа, за наше нещастие е учен работещ към БАН. Въпросната феминистка Цонева е още и член на Социален Център „Хаспел” София и член нс “New Left Perspectives Collective” (Колектив за нови леви перспективи). Тя още е и съавтор за Hysterical Parrhesia – марксистки блог базиран на филосфиите на френският психоаналитик и философ Жак Лакан, базирана на структурализма и постструктурализма и (нео)марксизма.

Минавайки нататък, мисля е редно да обърна внимание и на по-съществената част от културно-обществената дейност на г-жа Цонева именно защото в нея участват много други хора и има много по-голямо влияние сред обществото ни.

Започвайки със Социалния център Хаспел, София:

Платформата е място за „събиране” на „алт-личностите”, феминистите, либералите и другите левичари измежду цяла плеяда от разни нео-марксистки и пост-модерни движения и „философии”.

Платформата е силно англизирана/американизирана, промотираща мултикултурализъм, хомосексуализъм, толерастия, расови теории, нео-марксизъм, нео-либерализъм и други.

Интересно „съвпадение” е фактът, че въпросният социален център вече не оперира физически, а само виртуално от 2016 година насам.
image

Вижда ми се доста интересно „съвпадение”, че именно през 2016 година центъра преустановява физическото си съществуване и дейност, именно защото спада към нео-либералните НПО организации, които изгубиха финансирането си от САЩ с идването на власт на Д. Тръмп.

* * *

The New Left Perspective Collective (Колектив за нови леви перспективи) се отнася до по-широките сфери на новите леви школи на нео-марксистките и нео-либерални школи и идеологии. Тези идеологии, в голямата си част се съсредоточават върху дейността си под формата на Social Justice Warrior ideologies (идеологиите за –радикална- социална справедливост), преекспонираните от сродни движения идеи за социални, човешки, политически права. Тези идеологии също действат и като екологични (по-конкретно радикални екологичен и климатичен активизъм), феминизъм, гей права, джендър роли (трансджендъри & педофили) и особено в полза за реформите касаещи декриминализирането на употребата на наркотици. Това последното (либерализацията на употребата на наркотици) изглежда в синхрон с електоралното ядро на съвременният нео-либерализъм – социалните дегенерати, тоест те се стремят да деградират обществото.

Колкото до въпросният блог “Hysterical Parrhesia” то ще трябва да се задоволим с малкото останало от него и ограничената информация за него. От това, което успях да открия, става ясно, че блогът е бил доста активен по едно време, но е преустановил дейността си преди около 8-10 години. Това обаче не е знак за спад в активността на движенията, част от които е несъмнено бил този блог. Той е промотирал политически наратив споделящ нео-марксистките виждания и е бил отявлено против „белият, национален естаблишмънт”. По същество дейността му се продължава от Цонева и други и до днес и може да се квалифицира към (ранните) нео-либералните пропагандни проводници в България.

* * *

Мисля да приключа тази статия като обърна повече внимание на някои особености на академичната индоктринация, които при по-внимателен преглед, стават очевидни.

Имайки предвид, че въпросната г-жа Цонева е и отчасти моя колежка що се отнася до общото ни образование в сферата на социалните науки, с тази разлика, че аз специализирах в друго направление (социологията при мен стана по-странична част, но съм твърде наясно с материята), то мисля, че мога адекватно да идентифицирам и представя какво се случва тук, показвайки преобладаващите социални теории и академични направления, схващания и съпровождащите ги политико-идеологически школи.

Особено интересен показател е, както вече казах, че определени идеологии биват промотирани именно в сферите, които обучават бъдещите социални, политически, образователни и държавни учени. Особено показателно е още, че в своето мнозинство, академичните апологети на нео-либерализма са, за мое лично съжаление, мои колеги – социални учени. Това не е случайно, имайки предвид, че обикновено тези хора са на важни позиции на влияние и имат нужното знание за успешен социален инженеринг.

Тук, както вече казах, няма да навлизам в подробности защото ще го направя друг път, а по-скоро ще посоча главните идеологии, похвати и превърналите се в традиция практики, които формират тази академична индоктринация.

На първо място са преобладаващите (и предпочитани, препоръчителни) нео-марксистки трудове и философии, които се промотират и използват като учебен материал и референтна точка, както за преподаватели, така и за студенти.

На второ място е селективният подбот на „правилните” теории, които трябва да се следват и „неправилните”, за които никой не говори. Цели трудове, проучвания и философии, които не се опират на сегашния „академичен” нео-либерален „консенсус” са гледани като табу и всеки, който се осмели да ги употреби е длъжен (неписано правило в съвременния западен академичен свят) да се разграничи от споделените в тях мироглед и аксиоми. Не така стоят нещата с нео-либералните идеологии, промотирани като обективни факти.

На трето място е един наистина голям, но слабо обсъждан проблем в съвременната западна академичност – плагиатството и само-плагиатството, които често са в резултат на желанието да бъде постигнато потвърждение на личните пристрастия на дадения учен или студент.

Добавяйки към всичко това и агресивното налагане на нео-либерални виждания сред студентите чрез различни похвати като задължителни семинари, несъответстващи на избраната специалност задължителни предмети, извънкласни дейности и постери по сгради, стени, врати и витрини по сградите на факултетите на университета, то ние със сигурност имаме налице една отявлена политико-идеологическа кампания за академичната индоктринация на бъдещите социални и държавни кадри.

Следва продължение…




Гласувай:
3



1. raders - Прекалено е дълго, за да успея да ...
29.03.2023 15:54
Прекалено е дълго, за да успея да схвана всичко, но явно се отнася до емоционалните трепети на някаква недолюбена особа. Когато жените се влюбят в някой маргинал, правят всичко възможно да го възвеличаят. И се стига до цели малцинствени групи. Едва ли се отнася до лансиране на някакви философски постановки; по-скоро е въпрос на емоционални проблеми. Поне съдейки по това, което тук е изложено.
цитирай
2. vitalian4v - Прекалено е дълго, за да успея да ...
29.03.2023 16:03
raders написа:
Прекалено е дълго, за да успея да схвана всичко, но явно се отнася до емоционалните трепети на някаква недолюбена особа. Когато жените се влюбят в някой маргинал, правят всичко възможно да го възвеличаят. И се стига до цели малцинствени групи. Едва ли се отнася до лансиране на някакви философски постановки; по-скоро е въпрос на емоционални проблеми. Поне съдейки по това, което тук е изложено.


Това, което каза е логично и обикновено се свързва с подобни психологически типове, но описаното тук е във връзка именно с промотирането на различни философии. Именно защото темата е прекалено дълга я разделям на части, които ще публикувам постепенно - от лично авторство за дадени платформи, до културно-социална дейност и влияние. Всичко с времето си.
цитирай
3. dobrodan - Въпросната особа щастливо женена ли е?
29.03.2023 17:14
Щото има една група ромки, дето редовно ги виждам да си купуват зелени дюли и бисквити Изгрев. Не знам защо. Да дойде да ги пита?
Малко странно се гримират и са с татуировки навсякъде, поне където се вижда.
Може да й се зарадват.
цитирай
4. vitalian4v - Не...
29.03.2023 17:41
dobrodan написа:
Щото има една група ромки, дето редовно ги виждам да си купуват зелени дюли и бисквити Изгрев. Не знам защо. Да дойде да ги пита?
Малко странно се гримират и са с татуировки навсякъде, поне където се вижда.
Може да й се зарадват.


Не мога да намеря информация за личният й живот, но съдейки към кои идеологии е решила да се обърне, то предполагам,че не е. Обикновено самотни, фрустрирани и недолюбени персони се обръщат към крайно левите философии. Доста интересна материя ако се замислиш - как личното, психиката и дори биологическите предпоставки имат ефект над политико-идеологическите ти виждания и мироглед. Както и да е, ако успееш тази или някоя от нейния лагер да ги накараш да отидат, контактуват и прекарат време с тия, които защитават ще те черпя нещо :D обикновено отбягват местата и групите, чиито интереси уж защитават. Има време да обясня защо това е така.
цитирай
5. dobrodan - Виталиане, по тези въпроси с теб имаме пълен консенсус.
29.03.2023 18:02
Ако знаеш какви неща правят някои хора за пари :):):):):).
Та тая вчерашна дрисла мислиш, че го прави за идеята?
Абсурд!
Затова предложих да я запозная с ромките :):):), ох малеей, бело дубне, като хеликоптер ще пърха :).
Пък може да включим и някой ром, за разнообразие така, да не се удави само на единия бряг...
Ставай, Аугусто Хосе, много работа имаме да вършим?!
цитирай
6. vitalian4v - Хаха
29.03.2023 18:06
dobrodan написа:
Ако знаеш какви неща правят някои хора за пари :):):):):).
Та тая вчерашна дрисла мислиш, че го прави за идеята?
Абсурд!
Та затова предложих да я запозная с ромките :):):), ох малеей, бело дубне, като хеликоптер ще пърха :).
Пък може да включим и някой ром, за разнообразие така, да не се удави самио на единия бряг...
Ставай, Аугусто Хосе, много работа имаме да вършим?!


Много ясно,че е за пари, но не само. Тя промотира тези неща за пари и е очевидно от доста неща. Друг е въпросът,че съм почти сигурен,че има нещо от живота й което я е накарало да навлезе в една сфера,която е силно замърсена от подобни идеи. Не знам имаш ли си на идея какво промиване на мозъци е в днешните университети точно в тия сфери!? Доста голямо, само дето ще отрекат,че е така (по очевидни причини).
цитирай
7. dobrodan - Бегла, Виталиане, но съм сигурен, че си прав, и аз дочувам едно-друго...
29.03.2023 19:46
Излиза, че АКО НЕ СИ ПЕДЕРАСТИЧНО НАСТРОЕН, НЕ МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ ЛЕКЦИИ (случаят с добра позната след поканата й в чужда страна, където й поставиха директно условието за пропагандира ЛГБТ идеите не е нещо, което лесно се забравя).
Какво мислят студентите по тоя въпрос? Утре ще почнат да ги пресяват по джендърски признак ли?
А някои мислят, че изборите оправяли нещата :):):), клети наивници.
цитирай
8. vitalian4v - Добродане, аз като ги пиша...
29.03.2023 20:48
dobrodan написа:
Излиза, че АКО НЕ СИ ПЕДЕРАСТИЧНО НАСТРОЕН, НЕ МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ ЛЕКЦИИ (случаят с добра позната след поканата й в чужда страна, където й поставиха директно условието за пропагандира ЛГБТ идеите не е нещо, което лесно се забравя).
Какво мислят студентите по тоя въпрос? Утре ще почнат да ги пресяват по джендърски признак ли?
А някои мислят, че изборите оправяли нещата :):):), клети наивници.


Аз като ги пиша тия неща не си ги съчинявам. Свидетел им бях навремето в университета, сега като гледам се пробват и в България да го пробутат това. Иначе за признаците - на запад където си взех първото висше образование точно по признак даваха разни привилегии - главно расови признаци. За джендърията от по-скоро започнаха да се налагат тия работи там. В България засега положението се държи, но ги виждам професорите и професорките,които се пръкнаха отскоро какви ги дрънкат на колегите.

И да адресирам - въпреки,че не съм особен "фен" на тази демокрация и я критикувам, все пак мисля,че е наше задължение да гласуваме.
цитирай
9. dobrodan - И какво, един ден, като ни питат внуците, дядо вие какво правехте тогава,
30.03.2023 10:41
да им отговарям "ами гласувахме, милички, гласувахме!"
Не ти ли се струва малко тъпичко :):):)?
цитирай
10. vitalian4v - Добродане мисля си,че...
30.03.2023 12:53
dobrodan написа:
да им отговарям "ами гласувахме, милички, гласувахме!"
Не ти ли се струва малко тъпичко :):):)?


Добродане мисля си,че нещо не си ме разбрал. Наш дълг в да гласуваме, а доколко това има ефект е съвсем друг въпрос. Да не говорим,че и самата система е изначално сбъркана и именно затова казах,че съм неин критик. Гласуването не е единствената, дори не е и главната линия на противодействие. Имаме много други сфери, в които трябва да работим за да подобрим положението си. Аз лично го правя на местно, академично и виртуално ниво доколкото мога. Нека сега ти препоръчвам нещо смислено и интересно - вземи си поръчай следната книга, мисля че ще ти хареса - "Какво да се прави?" От Дейвид Енгелс. :)
цитирай
11. dobrodan - Човече, ако ставаше с четене на книги, поповете да
30.03.2023 15:10
са оправили целия свят :):):):).
Лозето, Виталиане, не ще молитва, а МОТИКА.
Главите на парламентарно представената сган плачат за същото, а ние.... гласуваме.
И дотам.
Е, смяташ, че борбата трябвало да се води :):):) по друг начин ли?
Не забравяй, че не някой друг, а Чингизхан е Човекът на хилядолетието.
Мисля, че ще се сетиш защо.
Много е четял! и много е умувал! как да превъзпита разбоя в степта, масово явление по онова време.
Начинът му не е твърде академичен, но признанието му си е мечта за всякой академик.
Как по-ясно да ти го кажа?
цитирай
12. vitalian4v - Сам си се сетил...
30.03.2023 15:57
dobrodan написа:
са оправили целия свят :):):):).
Лозето, Виталиане, не ще молитва, а МОТИКА.
Главите на парламентарно представената сган плачат за същото, а ние.... гласуваме.
И дотам.
Е, смяташ, че борбата трябвало да се води :):):) по друг начин ли?
Не забравяй, че не някой друг, а Чингизхан е Човекът на хилядолетието.
Мисля, че ще се сетиш защо.
Много е четял! и много е умувал! как да превъзпита разбоя в степта, масово явление по онова време.
Начинът му не е твърде академичен, но признанието му си е мечта за всякой академик.
Как по-ясно да ти го кажа?


Сам си се сетил добродане, ама трябваше да те накарам ти да го кажеш ;) подкрепям тези методи, но не се гледа с добро око на тях (за жалост). И все пак - да, четенето е един много добър метод за развитие, ходи питай специалистите да ти кажат, че помага на мозъка по много начини. И по-позитивно, тоя живот не е за да сме черногледи :)
Със здраве! :)
цитирай
13. dobrodan - Ахам, малко чета, значи :).
30.03.2023 18:54
Виталиане, на четири години ходех сам да си взимам книги от библиотеката, все още има живи хора, които могат да го потвърдят :).
От книгите разбрах едно: не се оставяй да те пренесат във виртуален свят. Повечето от тях са просто авторови мечти.
Кой на какви методи с какво око гледал ще разкаже последният жив етнически българин след горе-долу 30 - 40 години.
И по-велики народи са изчезнали.
Жалко.
цитирай
14. krumbelosvet - Само не разбрах къде е лявото
30.03.2023 22:26
Може би в някакъв US-американски смисъл, в който демократите с Байдън са "леви", а "републиканците" - "десни". Като и едните, и другите се оглавяват от... милиардери...
цитирай
15. panazea - Книгата е ясна ! Друкарката Цонева е ясно за какво се бори ! Хилядолетия се е изливала помия срещу България . Трябва ни Крум , да пие вино от кратуната на Никиф
30.03.2023 22:26
Защо обръщаш внимание на добродан и разхищаваш безценното си време ?
На него не му е дадено да вникне в същността , затова не се хаби ! Можеше да се занимаваш с нещо по-полезно , а не да чакаш погледът на добродан да просветне.
Продължавай пътя си !
цитирай
16. vitalian4v - Ще кажа...
30.03.2023 22:38
dobrodan написа:
Виталиане, на четири години ходех сам да си взимам книги от библиотеката, все още има живи хора, които могат да го потвърдят :).
От книгите разбрах едно: не се оставяй да те пренесат във виртуален свят. Повечето от тях са просто авторови мечти.
Кой на какви методи с какво око гледал ще разкаже последният жив етнически българин след горе-долу 30 - 40 години.
И по-велики народи са изчезнали.
Жалко.


Ще кажа само,че ти идва в повече песимизма :)
Със здраве.
цитирай
17. vitalian4v - Понякога...
30.03.2023 22:39
panazea написа:
Защо обръщаш внимание на добродан и разхищаваш безценното си време ?
На него не му е дадено да вникне в същността , затова не се хаби ! Можеше да се занимаваш с нещо по-полезно , а не да чакаш погледът на добродан да просветне.
Продължавай пътя си !


Понякога има доста интересни и важни неща,които да каже. Нямам против човека, въпреки че не съм съгласен с него по някои въпроси. Живи и здрави да сме всички,другото ще се нареди.
Поздрави и благодарности!
цитирай
18. vitalian4v - Не баш...
30.03.2023 22:40
krumbelosvet написа:
Може би в някакъв US-американски смисъл, в който демократите с Байдън са "леви", а "републиканците" - "десни". Като и едните, и другите се оглавяват от... милиардери...


Не баш ;) Тепърва ще ги засягам тия "леви" и "десни". И не, не възприемам сбърканият американски светоглед и идентификация на ляво и дясно. Говоря за идеологии и философии изградени на троцкистки браншове, нео-марксизъм и нео-либерализъм.
цитирай
19. vitalian4v - Благодаря че ме разсмя!
01.04.2023 20:10
kirk написа:
А сме поникнали тук и всички други са нашественици, вкл. циганите е потресаваща, дълбоко научна и... вземи да си скъсаш бакалавърската диплома. Всъщност в България има национални малцинства с отнет, вече непризнаван статут и статус като гърците, арменците, евреите и донационални, етнически мацинства като ромите, власите, катакачаните... един галош доц. Кертиков, а преди него един секретар на Жельо Желев изобретиха псевдотеория, която приравни националността към гражданството с щури формулировки от рода "българите не са етнос, а нация", както " небългарите са етнос и етнографски групи в рамките на бълг. нация". Пич, осъзнай се, нашественици сте, а ние - арменците, гърците и евреите сме местни. Поправете си дискриминационните текстове в конституцията и не се ебавайте с нас, защото плащате и ще плащате сума ти глоби в междунар. И европ. съдилища. Искате макетата да впишат, че там имало българи - първо впишете във вашата, че при вас има македонци. Та нали вие ги създадохте, бе "умници"?!


Одобрих коментара ти единствено за да видят всички какви глупости си написал - както винаги. Изглежда, че подобни небивалици са твоя запазена марка. Сега очаквам научни доказателства за твърденията ти - защото аз съм посочил многократно в блога си - ти не. Сега вместо да пребиваваш в българското пространство се върни в любимата Армения и я брани, че айзерите й имат зъб ;)
Не си по-различен по поведение от най-долните теоретици на конспирацията, които все още вярват,че земята е плоска, което е доста показателно.

П.С: Избиването на комплекси е лично твое извращение и не мога да ти го забраня, но няма да го допусна тук - избивай ги някъде другаде.
цитирай
20. kirk - Аксиоматични истини няма нужда
02.04.2023 21:24
Да доказвам, пък и пред кого?! За къф се имаш бе цървул?! "Одобряваш" коментари, разрешаваш достъпа на цветнокожите до "българското пространство", ебати ташака?! Баба ти не е имала гащи, сутиен... тоалетна, баня, не сте имали гробища... Траките имат столчета с 4 крака, а вие познавате само с 3! Къде са ви гробниците, двуетажните сгради, гробниците...?! Може би сте били местните маймуни, живяли по времето, когато на Балканите е имало пеласги, елини, арменци, евреи... Нашата задача е да предупредим, а иначе ще продължавате да си плащате и да си траете... от срам!!!
цитирай
21. vitalian4v - Както винаги жалка изява от твоя страна
02.04.2023 22:18
kirk написа:
Да доказвам, пък и пред кого?! За къф се имаш бе цървул?! "Одобряваш" коментари, разрешаваш достъпа на цветнокожите до "българското пространство", ебати ташака?! Баба ти не е имала гащи, сутиен... тоалетна, баня, не сте имали гробища... Траките имат столчета с 4 крака, а вие познавате само с 3! Къде са ви гробниците, двуетажните сгради, гробниците...?! Може би сте били местните маймуни, живяли по времето, когато на Балканите е имало пеласги, елини, арменци, евреи... Нашата задача е да предупредим, а иначе ще продължавате да си плащате и да си траете... от срам!!!


Кирк ли си Симон ли си, или каквото си там, тези ти писания само показват колко си жалък и неспособността ти да подкрепиш идиотските си твърдения. Обидите ти към мен служат като индикатор за комплексите, които избиваш. Също виждаме, че нямаш и никакво познание в сферите на историята и политиката. Казвал съм го на други, казвам го и на теб - с науката не можете да спорите, особено с генетиката. И да, аз съм този, който има доказателства на своя страна, докато ти нямаш нищо, така че по-полека. Бъди благодарен, че българите ви спасихме и приютихме след геноцида, иначе днес нямаше да те има и да пишеш тия глупости, неблагодарнико! Народа ми е мъдър и е измислил израз за такива като теб - храни куче да те лае! Да ти обяснявам ли за българските гробници-могили? Да ти обяснявам за българската архитектура и култура? Кога народа ти е направил неща, които моя народ е направил? Никога! Сега се връщай на Кавказ да браниш родината си защото айзерите й имат зъб. Скоро може да я няма и пак да търсите убежище в България, по която плюеш! Няма да ти отвръщам с обидни определения, въпреки че те определян чудесно, нямам намерение да падам на жалкото ти ниво. Следващия път когато решиш да коментираш тук или да плюеш по родината ми се замисли кой и какво си ти и какво е сторила родината ми за теб. Ще осъзнаеш, че си един паразит, а България за теб е била повече от добра майка! Избивай комплексите си другаде!
цитирай
22. vitalian4v - До Кирк и всички, които четат!
03.04.2023 10:03
От известно време един господин с псевдоним Кирк се подвизава като някакъв фактор из коментарите на блога ми. Пише обиди, лъжи и заплахи - типично за човек, който не умее нищо друго. Днес е написал още коментари,които вече няма да одобря защото става банално - обиди,измислици,правописни грешки - няма просто смисъл. Пиша този коментар защото знам,че въпросният елемент проверява и чете - Кирк, все още не си предоставил никакви доказателства за глупавите си твърдения и не, обидите не се броят за доказателства.

Оставям този коментар като предупреждение за този умопомрачен индивид а и за всички други,които си мислят,че ще толерирам подобно нещо - сбъркали сте. Освен да се изложите и да ви унижа няма какво друго да стане. ;)
цитирай
23. panazea - Киркорчо е арменец и е срам за своето племе !
03.04.2023 10:23
Нещо ни е обиден на всички Българи !
Не му обръщай внимание ! Не се коси !
Панацея
цитирай
24. vitalian4v - Той сам...
03.04.2023 10:47
panazea написа:
Нещо ни е обиден на всички Българи !
Не му обръщай внимание ! Не се коси !
Панацея


Той сам се дискредитира. Одобрявам коментарите му защото пише несвързани простотии и искам хората да го видят и да му се смеят. Сега съм одобрил друг негов коментар (последен при това) където обяснява поредните простотии.
цитирай
25. vitalian4v - Хаха!
03.04.2023 10:48
kirk написа:
От Канада и на група арменци от България. Основно и главно се грижим да изобличаваме арменофоби. След турците и азерите, такива злобарчета са бълхарите като Виталианче-то, според което българите са ни спасили от Геноцода. Обръщаме се официално към Армения и диаспората й: Да знаете отсега натам, че българите са ви и ни спасили от Геноцида, вече сте спасени, знАчи... И да ние сме кучета, които българите са хранили... Обаче ги лаем, защото сме неблагодарни!!! Кофти, а?! България не призна и не признава същоя този наш Геноцид, който дефакто е и над тракийските българи. Обаче Тошо Тиквата се договори със Сулейман Демирел и продаде интетесите на беломорските българи, за да не осъдят исляюиските държави България ьа възрод. процес. И понеже аз не разбирам от политика България плаща и до днес купища левчета на наследниците на Осм. империя, а Ахмед Доган държи папката с документи от възрод. процес и когато го настъпят по мазола, я вади и рекетира поредното ви жалко правителство. А известно ли ти, младо говедо, на колко години станаха изселилите се в Турция бълг. турци, които получават пенсии от НОИ?! Не си затормозявай мозъчето - на 120 г. И - о, чудо! - никой не умира. Е, вярно, по някое време изведнъж стават неграмотни и започват да се разписват с отпечатък от палец?! Струва ли си да ви отварям очите, да ви просвещаеам, да ви връзвам цървулите, след като положихте толкова усилия да закриете създадената от брат ми българистика в Университета в Торонто?! Забрави!!!


Сега се върни обратно и прочети какви глупости си написал! Колкото до обидите и заплахите ти - не се безпокой, ще взема адекватни мерки ;) Ще видим доколко е истина това, за което се представяш и дали ще продължаваш със заплахите. Институциите ще ти се зарадват - обичат ги такива тарикати като теб :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vitalian4v
Категория: Политика
Прочетен: 353919
Постинги: 110
Коментари: 368
Гласове: 3284
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031